StoryEditor

VW Slovakia možno obmedzí výrobu

24.06.2003, 00:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW), a. s., pozorne sleduje situáciu štrajkujúcich odborárov vo východnom Nemecku a situáciu priebežne vyhodnocuje v súvislosti s vývojom dodávok výrobného materiálu od dodávateľov, ktorí sú zapojení do štrajku. "Na riešenie aktuálneho stavu má VW pripravených niekoľko alternatív, ktoré uplatní ako optimálne riešenia vzniknutej situácie," uvádza sa v stanovisku, ktoré spoločnosť poskytla agentúre SITA.
Podľa stanoviska je však vedenie spoločnosti optimistické a verí v priaznivý vývoj situácie, ktorá nebude viesť k výraznejším obmedzeniam výroby vo Volkswagene Slovakia. Podľa informácií agentúry SITA zo zdroja blízkeho slovenskej pobočke tejto automobilky je jednou z pripravených alternatív obmedzenie výroby vo fabrike už od zajtra. To by sa kvôli nedostatku montážnych dielov malo týkať najmä výroby modelu Polo, ktoré tvorí najväčší podiel na výrobe. Medzi ďalšie opatrenia by malo patriť aj prispôsobovanie termínov dovoleniek zamestnancov podľa aktuálneho vývoja situácie v dodávke dielov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. máj 2024 04:30