StoryEditor

České trhy

29.05.2003, 00:00

PLZENSKÝ Prazdroj sa chystá niekoľkonásobne zvýšiť výrobu vo svojom pivovare. V roku 2006 by mala dosiahnuť päť miliónov hektolitrov oproti dnešným dvom miliónom. Skok vo výrobe súvisí s plánmi majiteľa, juhoafrickej skupiny SABMiller, urobiť z tradičnej českej značky jedno z piatich najväčších svetových mien medzi pivami. Tento cieľ chce firma naplniť do roku 2010. (TASR)
NAJVÄČŠÍ český výrobca hotelového porcelánu, spoločnosť G. Benedikt Karlovy Vary, prevzal koncom minulého týždňa jedinú švajčiarsku porcelánku Porzellanfabrik Langenthal. Ide o prvú akvizíciu zahraničného konkurenta touto českou firmou v povojnovej histórii. (HN ČR)
VINOU smrteľného vírusu SARS by v tomto roku mohlo Česko prísť o viac ako miliardu korún z príjazdovej turistiky. Podľa odhadu Českej centrály cestovného ruchu sa počet turistov z Ázie, kde bol výskyt choroby najväčší, zníži o viac ako štvrtinu. Do ČR by tak v tomto roku malo prísť o 80 tis. turistov z ázijských krajín menej ako pred rokom. (HN ČR)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 07:50