StoryEditor

Zaujímajú sa o nás podnikatelia z Afriky

04.12.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

O možnosti investovať na Slovensku sa zaujímajú aj podnikatelia z Juhoafrickej republiky. Podľa Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu, podnikatelia z Južnej Afriky v súčasnosti na Slovensku zisťujú možnosti investovania a nadviazania obchodných partnerstiev so slovenskými spoločnosťami. "Rovnako sa s podmienkami investovania v juhoafrickej krajine oboznámili slovenské spoločnosti," uviedla agentúra. Slovenskí exportéri sa totiž môžu podľa agentúry uplatniť v Juhoafrickej republike najmä v oblasti automobilového priemyslu, agropriemyslu či turizmu.
Podľa štátneho tajomníka ministerstva hospodárstva Petra Žigu, v súčasnosti je nutné zintenzívniť spoluprácu s africkými krajinami, kde už existujú ekonomické dohody so Slovenskom alebo s Európskou úniou. Žiga podnikateľom prisľúbil, že ministerstvo posilní úlohy svojich obchodných radcov v Pretórii a v Káhire, keďže je Juhoafrická republika podľa neho perspektívnym partnerom.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 02:12