StoryEditor

Banská Bystrica si sľubuje až 3 500 pracovných miest

25.09.2007, 00:00

V Banskej Bystrici by mohlo v blízkej budúcnosti vzniknúť od 1 500 do 3 500 nových pracovných miest. Hovorkyňa primátora Monika Pastuchová potvrdila, že miesta by mali vzniknúť v priemyselnom parku Majer-Šalková, ktorý chce mesto začať stavať v prvom štvrťroku budúceho roka.
"V priemyselnom parku by sme chceli umiestniť výroby s pridanou hodnotou. Teda nie typické subdodávateľské firmy zaberajúce sa výrobou ,káblikov` a segmentov pre finálnu výrobu, ale vedu a výskum," dodala Pastuchová. Podľa nej sa v Banskej Bystrici a jej okolí chystá investovať viacero spoločností.
"Je ich veľa, takže by bolo zbytočné ich menovať," reagovala hovorkyňa na otázku, o aké spoločnosti ide. Mesto Banská Bystrica rokuje s potenciálnymi investormi prostredníctvom svojej spoločnosti MBB. Zatiaľ je príchod nových investorov podľa Pastuchovej v štádiu rokovania.
"Všetko je zatiaľ v štádiu rokovaní. Z hľadiska vytvorenia nových pracovných miest sú však ponuky na vytvorenie spomínaného množstva práve v priestoroch nového priemyselného parku," konštatovala Pastuchová. Priemyselný park Majer-Šálková by mal mať 36 hektárov.
Banská Bystrica patrí z hľadiska lákania investorov k najmenej úspešným krajským mestám. Odzrkadľuje sa to na ekonomike celého samosprávneho kraja, ktorý má najvyššiu nezamestnanosť na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 07:05