StoryEditor

Niektoré zachytené nebezpečné výrobky

19.07.2006, 00:00

Počas uplynulých štyroch týždňov Slovenská obchodná inšpekcia na webovej stránke upozornila na niekoľko nebezpečných výrobkov, ktoré objavila na slovenskom trhu:

Kladivo
Pri používaní sa môže hlava kladiva rozbiť na malé kúsky a úlomky môžu poraniť spotrebiteľa. Pri použití malej sily sa driek kladiva ohne a plastová rukoväť sa môže uvoľniť.
Hračka Jojo
Značka Puffer ball i neznáma značka. Pri používaní hračky z pružnej umelej hmoty sa nedá vylúčiť riziko uškrtenia, ak by sa šnúra omotala okolo krku dieťaťa.
Detské slipy New Line
Pri thajskom výrobku bordovej farby bola zistená prítomnosť karcinogénnych aromatických amínov v nadlimitnom množstve, ktoré ohrozujú zdravie človeka.
Predlžovačka
s prepäťovou ochranou Hakel, typ 47005. Za určitých okolností môže dôjsť k poškodeniu izolácie predlžovacieho prívodu a úrazu elektrickým prúdom.
Uhlová brúska
Selection typ A352. Pri používaní výrobku z červeného plastu môže dôjsť k úrazu elektrickým prúdom, popáleniu a hrozí aj nebezpečenstvo vzniku požiaru.
Klavír
Pianoforte. Plastový klavír na batériu s tancujúcou balerínou na vrchu nástroja. Plastové vrece, v ktorom bol zabalený, nebolo dierované, malým deťom preto hrozí riziko zadusenia.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 00:55