StoryEditor

Kia Motors spúšťa nábor na druhú zmenu

07.06.2006, 00:00

Žilinský závod automobilky Kia Motors spúšťa nábor zamestnancov na druhú pracovnú zmenu. Nábor na prvú zmenu sa skončil v apríli a Kia dnes zamestnáva viac ako 1 200 ľudí. Od júna vytvorí spoločnosť ďalších sedemsto pracovných miest a do decembra 2006 chce v závode pri Žiline celkovo zamestnávať do dvetisíc ľudí.
"Hľadáme ľudí so strojníckym alebo s technickým vzdelaním. Záujemcovia, ktorí ukončili technické stredné školy alebo odborné školy s maturitou alebo bez nej, sú vítaní," vyhlásil Jozef Valach, generálny manažér oddelenia ľudských zdrojov. "Výhodou sú skúsenosti z oblasti automobilového priemyslu a strojárstva, na druhej strane však prijímame aj čerstvých absolventov, ktorých následne vyškolíme," dodal Valach.
Kia investuje do svojho prvého závodu v Európe približne miliardu eur. Hromadnú výrobu nového modelu spustí v Žiline koncom roka a celková výrobná kapacita závodu je tristotisíc áut a motorov ročne. V roku 2009 chce závod Kia v Žiline zamestnávať približne tritisíc ľudí na tri pracovné zmeny.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. máj 2024 05:12