StoryEditor

Trenčianske kúpele čaká prestavba

27.11.2006, 23:00

Kúpele v Trenčianskych Tepliciach čaká rozsiahla rekonštrukcia. Ich majiteľ Arca Capital Slovakia včera oznámil, že v nasledujúcich piatich rokoch tam preinvestuje jeden a pol miliardy korún.
Najväčšie zmeny čakajú liečebné domy Pax a Krym, z ktorých sa stanú štvorhviezdičkové hotely. Zvyšovanie štandardu sa premietne v mierne nižšej ubytovacej kapacite. "Všetky úpravy budú prebiehať tak, aby čo najmenej ovplyvnili bežný chod kúpeľov," ubezpečuje investor.
Medzi prvé, už zrealizované zmeny patrí možnosť návštevy procedúr aj pre ľudí, ktorí nie sú priamo kúpeľnými hosťami. Túto možnosť poskytujú kúpele od augusta. "Vďaka plánovaným úpravám sa z kúpeľov stane moderné zariadenie, poskytujúce návštevníkom vysoko kvalitné služby, ako aj široké možnosti na relax," avizuje Dag Vaškor, predseda Predstavenstva Arca Capital Slovakia.
Arca Capital Slovakia je súčasťou private equity skupiny Arca Capital, pôsobiacej predovšetkým v oblasti venture kapitálu v regióne strednej a východnej Európy. Arca Capital má regionálne zastúpenie v Bratislave, Prahe, Londýne a Kyjeve.
Skupina Arca Capital spravovala v roku 2005 aktíva v hodnote asi 1,6 miliardy korún a dosiahla zisk 105 miliónov korún. Medzi najvýznamnejšie private equity projekty, ktoré v súčasnosti Arca Capital realizuje, patrí projekt Aqua Group -- investícia do slovenskej plniarne minerálnych vôd, a projekt Union Leasing -- investícia a následná reštrukturalizácia českej lízingovej spoločnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 08:41