StoryEditor

Rettenmeier postaví novú pílu

18.03.2007, 23:00

Spoločnosť Rettenmeier Tatra Timber, ktorej požiar zničil pred dvoma týždňami modernú pílu v Liptovskom Hrádku, chce všetko čo najrýchlejšie obnoviť, pokračovať v podnikaní a v rozvojových zámeroch. Znamená to istotu zamestnania pre 350 ľudí v Liptovskom Hrádku, ako aj pre ďalších sto v ďalšom závode na Horehroní.
Vyplynulo to z osobnej návštevy nemeckých vlastníkov firmy pod Tatrami minulý týždeň. Požiar, ktorý im spôsobil stámiliónové škody, by nemal ohroziť ich pozíciu najväčšieho spracovateľa ihličnatého dreva na Slovensku. Podľa riaditeľa firmy Milana Benca sa píla vybuduje nanovo a bude pokračovať v nových investíciách, ako aj vo výstvavbe elektrárne na biomasu v areáli závodu.
Spoločnosť výpadok vlastného reziva, ktoré používa na výrobu dielcov pre stavebníkov a nábytkárov, vyrieši nákupom od slovenských dodávateľov, ale aj dovozom od sesterských píl v Nemecku a Lotyšsku. Produkciu nechce v žiadnom prípade zastaviť. Pokračovať bude i v nákupe surového dreva. Odoberá asi desatinu celoslovenskej ročnej ťažby ihličnanov a je lídrom na trhu. Drevo bude kupovať do zásob a neskôr ho spracuje v novej píle.
Rettenmeier pôsobí na Slovensku osem rokov. Z malého podniku, Liptovskej drevárskej fabriky, vybudoval najvýkonnejšiu pílu v krajine s tržbami okolo dvoch miliónov korún. Vlani spracoval pol milióna kubíkov dreva a na najbližšie roky má naplánované zdvojnásobenie spracovateľských kapacít. Spoločnosť pred dvoma rokmi kúpila aj pílu v horehronskej Polomke, kde produkuje vrstvené dosky z masívneho smreka.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 21:14