StoryEditor

Alternatíva v ponuke bánk

09.05.2006, 00:00

Ponuka bánk v tomto prípade nie je plnohodnotnou alternatívou, pretože lízing je vždy zabezpečený automobilom, ktorý zostáva po celý čas splácania v majetku lízingovej spoločnosti, a vinkuláciou havarijného poistenia. Koľko sú teda ochotné banky poskytnúť klientovi bez akéhokoľvek zabezpečenia -- teda výhodnejšie ako je to pri lízingu?

* VÚB banka
: Pri sume spotrebného úveru do 400-tisíc korún štandardne vyžaduje len bianko zmenku.
* OTP Banka: Ak klient nechce zabezpečiť úver kupovaným motorovým vozidlom, banka mu môže ponúknuť bezúčelový spotrebný úver bez zabezpečenia do 100-tisíc korún, ktorý sa od účelového líši úrokovou sadzbou.
* Ľudová banka: Bez zabezpečenia v súčasnosti ponúka len účelové spotrebné úvery do 150-tisíc korún a ich poskytnutie je podmienené vyhodnotením bonity klienta. Úroková sadzba pri tomto type pôžičky sa pohybuje od 10,05 do 11,55 percenta ročne.
* Slovenská sporiteľňa: Maximálna výška bezúčelové spotrebného úveru bez zabezpečenia je v súčasnosti 300-tisíc korún.
* ČSOB: Banka umožňuje čerpať úver bez zabezpečenia až do 500-tisíc korún, v závislosti od príjmu žiadateľa.
* Tatra banka: Maximálna výška bezúčelového úveru bez zabezpečenia, ktorým klient môže financovať aj automobil, je 700-tisíc korún.
* Istrobanka: Prostriedky bez akejkoľvek zábezpeky záujemca môže získať prostredníctvom kreditnej karty Maxibonus. Banka mu takto môže poskytnúť do 200-tisíc korún s bezúročným obdobím do 45 dní.
* Poštová banka: Bez zaručenia môže banka klientovi ponúknuť produkt Dostupná pôžička vo výške od 10- do 100-tisíc korún.
* Dexia banka: Banka dáva klientom možnosť získať úver aj bez zabezpečenia v prípade bezúčelového úveru Dexia pôžička. Jej výška je limitovaná 100-tisíc korunami.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 04:09