StoryEditor

Smer sľuboval istoty. Dostali ich však len jeho sponzori, myslí si Simon

05.04.2014, 12:47
Autor:
tasr, stltasr, stl

Vláda Smeru-SD za dva roky svojho pôsobenia priniesla ľuďom vyššie dane a viac nezamestnanosti. Sľubované istoty dostali len sponzori strany. Tvrdí to podpredseda opozičného Mosta-Híd Zsolt Simon, ktorý kandiduje na poslanca europarlamentu.

"Politická strana Smer-SD sľúbila vo voľbách 2012 občanom istoty. Ako sa však za dva roky ukázalo, tento sľub dodržala len voči svojim finančným sponzorom. Občania dostali vyššie dane a odvody, nepružný Zákonník práce, vďaka tomu stratu práce a rast nezamestnanosti," zhodnotil dvojročné pôsobenie vlády Simon.

Sociálni demokrati sa podľa neho nezaujímajú o názor občanov. To sa podľa neho ukazuje aj v prípade krokov smerujúcich k ťažbe uránu v Jahodnej. Poukázal tiež na rušenie málotriedok, hoci mnohí občania to odmietajú. Menšinám tiež podľa Simona vláda znižuje finančné prostriedky na menšinovú kultúru.

Vláda sa podľa Simona nevyznamenala ani v oblasti pôdohospodárstva. "Nedosiahla ani lepšie a kvalitnejšie potraviny na pultoch, ani viac slovenských výrobkov, ani pracovné miesta sa netvorili, ani stavy zvierat neporástli, ani viac zeleniny sa nedopestuje. Ale za to chcela zakázať zber húb, rozhodovať o tom, kedy a komu môžeme predať pôdu," vymenoval Simon.

Tvrdí, že vláda "úspešne rozdáva drevo zo štátneho tak, že za to vyvolení jedinci nemusia platiť". To Simon nepovažuje za dobré nakladanie s verejnými financiami. Podľa podpredsedu Mosta-Híd a kandidáta na europoslanca vláda pre ľudí za dva roky nič neurobila.

Úrad vlády SR zdôrazňuje, že nezamestnanosť dlhodobo postupne klesá a už je nižšia ako za vlády Ivety Radičovej. "Ceny celkovo nerastú, pričom počas vlády Ivety Radičovej bolo zdražovanie druhé najvyššie z krajín eurozóny. Ceny energií pre domácnosti sú stabilné, kým za vlády Ivety Radičovej stúpali," dodala premiérova hovorkyňa Beatrice Szabóová.

Slovensko bude mať podľa Úradu vlády SR v tomto roku druhý najvyšší hospodársky rast v eurozóne. "Vlani bol dlh tretí najnižší z krajín eurozóny a minuloročný deficit verejných financií bude určite pod tromi percentami, teda Slovensko bude vyradené z procedúry nadmerného deficitu a naša krajina si vďaka dôveryhodnosti požičiava za historicky najnižšie úroky," doplnila Szabóová.

01 - Modified: 2006-03-27 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Microsoft odmieta obvinenia Soulu
01 - Modified: 2024-04-30 13:30:27 - Feat.: - Title: Najnovší prieskum: Koalícia by bola ešte silnejšia, klesli Smer aj PS 02 - Modified: 2024-04-30 13:56:36 - Feat.: - Title: Zmeny v Súdnej rade: Smer čaká, že Harabina potopí Hlas. Opozícia sa búri 03 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 04 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 05 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
08. máj 2024 02:45