StoryEditor

Na americkom hypotekárnom trhu investovali aj ďalšie nemecké finančné ústavy

19.08.2007, 15:01
Autor:
TASRTASR

Na americkom hypotekárnom trhu investovali aj ďalšie nemecké finančné ústavy, nielen investičná banka IKB a krajinská Sachsen LB. Nemecký denník Financial Times Deutschland uviedol, že medzi ne patrí aj WestLB a sporiteľňa KölnBonn.

Hovorca druhej najväčšej sporiteľne v krajine uviedol, že na zabezpečenie výpadku z investovaných prostriedkov bude treba presunúť do rezervného fondu len neveľkú sumu. "Nad tým sa nemusíme trápiť," dodal hovorca, ale konkrétnu sumu neodviedol. Všetky investície sú však uvedené v bilancii banky.

IKB založila pre investovanie na americkom hypotekárnom trhu špeciálny fond Rhineland Funding a vložila doň 8,1 miliardy USD, v prepočte 273,885 miliardy SKK. SachsenLB vytvorila v roku 2004 Ormond Quay a dostalo sa doň 17,3 miliardy EUR. Obe banky už získali úvery od nemeckého bankového systému, aby preklenuli súčasné obdobie nedostatku svojej likvidity. A keď sa situácia upokojí, mali by sa dostať k peniazom, ktoré majú teraz v nepredajných cenných papieroch amerických hypotekárnych ústavov.

Informoval o tom nemecký denník Financial Times Deutschland.
(1 EUR = 33,813 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 19:29