StoryEditor

Obrat po covide: Slovenskom majú už onedlho tiecť potoky piva

03.06.2021, 00:00
Pivo ako súčasť slovenskej každodennosti zažilo minulý rok pád. Nedarilo sa ani iným nápojom, čo sa má zmeniť s otváraním terás a interiérov podnikov.

Víno zreje vekom, ale o pive sa to povedať nedá. Najviac to pocítili výrobcovia zlatistého moku počas prvej vlny pandémie, keď nepredané hektolitre museli vyliať do odpadu. Obmedzenia a opatrenia v sektore HoReCa im tak ukrojili poriadne percentá z tržieb. Situácia sa však postupne mení, bary a reštaurácie otvárajú a pivovarníci sa môžu naplno vrátiť na scénu už toto leto.

Pivárne kalkulovali naplno
Uvoľňovaniu sa museli v pivovaroch okamžite prispôsobiť a začať vyrábať flexibilne podľa požiadaviek trhu. „Po zatvorení gastrosektora sme plynule prešli takmer naplno do stáčania našich pív do sklenených fliaš a plechoviek. ​Rovnako je s postupným uvoľňovaním náš prechod do obalov okamžitej spotreby plynulý,“ tvrdí Martin Grygařík, obchodný riaditeľ Plzeňského Prazdroja Slovensko.

​...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-13 10:22:47 - Feat.: - Title: Pätica tipov, ako sa jednoducho dopracovať k vysnívanej postave 02 - Modified: 2024-05-11 05:53:01 - Feat.: - Title: Dohodu o riešení pandémií sa nepodarilo dosiahnuť. Rozhovory pokračujú, tvrdí WHO 03 - Modified: 2024-05-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Majiteľ Viech Vojtěch Záhorský: Baví ma tvoriť priestory na výmenu názorov 04 - Modified: 2024-05-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Pokrm bohov len pre vyvolených: Prejdite sa s nami stručnými dejinami kakaa 05 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Cukrárska legenda z Kremnice: V zlatom meste obnovili výrobu zákuska, ktorý vraj spôsobuje závislosť
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
15. máj 2024 13:15