Mafra/Marie Stránská
StoryEditor

Do Bratislavy prichádza online cestovka. Prácu nájdu ľudia z IT sféry

27.06.2019, 17:15
Online cestovná agentúra Kiwi.com otvára pobočku v Bratislave.

Kiwi.com. Spoločnosť pre cestovateľov založená cestovateľmi. Alebo inak - jedna z najrýchlejšie rozrastajúcich sa firiem na svete, ktorá vytvorila internetový vyhľadávač leteniek.

V roku 2011 dostal brniansky študent Oliver Dlouhý nápad. Rozhodol sa vytvoriť internetový vyhľadávač leteniek, ktorý by zákazníkom ponúkol spoje za čo najvýhodnejšiu cenu. Oslovil Slováka Jozefa Képesiho a spolu založili portál Kiwi.com. Po pár rokoch sa Kiwi rozrástlo na 2 600 zamestnancov, 10-tisíc rezervácii leteniek denne a má ročný obrat 700 miliónov eur.

Dnes má spoločnosť pobočky v Prahe, Barcelone, ale aj v Pekingu či na Miami. 1. júla 2019 jednu otvára Bratislave.

Firma svoje rozhodnutie odôvodňuje tým, že sú tu schopní ľudia z odborov, ktoré hľadá. Takisto tvrdí, že v Bratislave má dobrú startupovú kultúru a je pri Brne, kde Kiwi vzniklo.

Cieľ firmy je, aby dané pobočky pracovali samostatne, no v súlade s pracovnou kultúrou Kiwi. „Dávame im slobodu, ale od nich očakávame zodpovednosť a iniciatívu,“ vysvetľuje technologický riaditeľ Kiwi.com Jozef Képesi.

V Bratislave firma hľadá developerov a dátových analytikov, ktorí budú pracovať s algoritmami. V komplexe Zuckermandel chce firma okrem kancelárie využiť priestor aj na podujatia či prednášky pre IT komunitu.

„Sme otvorení akejkoľvek kooperácii v rámci komunity,“ hovorí Képesi. Spoločnosť už teraz spolupracuje s programátorským združením Rubyslava.

„Chceme dávať späť, čo si berieme,“ dodáva.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. máj 2024 09:19