HNtelevízia
StoryEditor

Slovenskú legendu kúpili Gréci. Za výrobcu Indulony dali 8,5 milióna

12.01.2018, 13:14
Autor:
redred
Grécka spoločnosť kúpila výrobcu Indulony za 8,5 milióna eur.

Skupina Sarantis, ktorá vyrába kozmetiku a výrobky pre domácnosti, dokončila prevzatie značky Indulona. Grécka skupina kúpila 100-percentný podiel firmy Saneca Trade a jej slovenskú a českú pobočky. Hodnota transakcie je 8,5 milióna eur. Firma to uviedla vo vyhlásení pre burzu.

Predaje značky Indulona v Česku a na Slovensku vlani dosiahli podľa odhadov firmy sedem miliónov eur. "Akvizícia, ktorá zapadá do nášho plánu expanzie, obohatí portfólio značiek skupiny, posilní jej pozíciu na trhu a ďalej podporí pôsobenie skupiny v regióne," uviedla firma vo vyhlásení.

Portfólio spoločnosti zahŕňa značky vlastné kozmetiky STR8, C-THRU, B.U. a ELODE, či vlastné produkty potrieb do domácnosti FINO, KORUNKA a TUB.O.FLO. Sarantis Grécko, materská spoločnosť skupiny Sarantis, je na aténskej burze od roku 1994.

Indulona patrí medzi značky s jednou z najdlhších tradícií na česko-slovenskom trhu - ide o značku so sedemdesiatročnou históriou. Zároveň ide o najpopulárnejšiu značku a číslo jedna v predajoch v kategórii starostlivosti o ruky ako na Slovensku, tak aj v Česku.

Grécka firma Sarantis vznikla v roku 1930. Sarantis Group v roku 2014 kúpila aj českú značku Astrid, ktorej história siaha do roku 1847. Značka má silnú trhovú pozíciu najmä v oblasti starostlivosti o pery, ochrany pred slnkom a starostlivosť o chodidlá.

Pozrite si príbeh Indulony, ktorá je dodnes svetovým unikátom.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
09. máj 2024 07:09