StoryEditor

Mintál sa podľa Eurosportu nezmestí do základu Norimbergu

03.08.2007, 12:58
Autor:
SITASITA
Podľa nemeckej verzie internetovej stránky televíznej stanice Eurosport sa dvojnásobný Najlepší futbalista SR Marek Mintál nezmestí do základnej zostavy klubu 1. FC Norimberg v sezóne 2007/2008.

Počas uplynulých dvoch ročníkov zraneniami prenasledovaný ofenzívny stredopoliar figuruje vo "Wunschelf", teda "Jedenástke na želanie", len ako alternatíva za 25-ročného Bosniaka narodeného v Mníchove Zvjezdana Misimoviča, ktorý prišiel na štadión easyCredit z VfL Bochum.

"Pretlak nadpriemerných hráčov ako Misimovič, Mintál, Kluge, Galásek, k tomu Engelhardt, Kristiansen a Mnari pri len štyroch miestach v základnej jedenástke môže byť zdrojom konfliktov. Najmä ak by sa Norimberg nedostal do skupinovej fázy Pohára UEFA a pre niektorých hráčov by nebol dostatok príležitostí nastúpiť," píše vo svojej analýze Eurosport.

Najlepší futbalista SR 2006 Róbert Vittek nachádza svoje miesto v útoku po boku známeho Rusa Ivana Sajenka a Gréka Angelosa Charisteasa - posily z Feyenoordu Rotterdam. V bránke namiesto bývalého kapitána Raphaela Schäfera, ktorý prestúpil do majstrovského VfB Stuttgart (pásku prevzal Čech Tomáš Galásek), figuruje Jaromír Blažek angažovaný zo Sparty Praha. Vo štvrtok zamieril z mužstva pod taktovkou trénera Hansa Meyera do Anderlechtu Brusel ďalší Čech Jan Polák.

Ako je známe, z kádra úradujúceho držiteľa Nemeckého pohára, účastníka Pohára UEFA 2007/2008 a 6. tímu v tabuľke I. bundesligy 2006/2007 odišiel do Bayeru 04 Leverkusen Mintálov a Vittekov krajan Vratislav Greško. "Bavori" po nevydarenom účinkovaní v letnom domácom Ligovom pohári naplno vstúpia do novej súťažnej sezóny v nedeľu 5. augusta o 14.30 h v stretnutí 1. kola DFB-Pokalu na pôde Victorie Hamburg z piatej najvyššej nemeckej dlhodobej súťaže. V súvislosti s bundesligou Eurosport prorokuje ich pokles na 7. - 9. miesto v tabuľke.

Optimálna základná zostava 1. FC Norimberg na sezónu 2007/2008 podľa Eurosportu:
Blažek - Jacobsen (Reinhardt), Wolf, Glauber, Pinola - Kluge, Galásek, Misimovič (Mintál) - Vittek, Charisteas, Sajenko

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 05:59