StoryEditor

NHL: O Demitru bojujú aj dve veľké postavy - floridský Keenan a edmontonský Lowe

02.08.2005, 08:36
Autor:
TASRTASR

Pavol Demitra je jedným z lídrov trhu s neobmedzenými voľnými hráčmi NHL. Hoci je konkurencia veľkých mien bezprecedentne obrovská, o slovenského hokejistu je mimoriadny záujem z viacerých klubov, špeciálne z dvoch diagonálne vzdialených cez väčšinu severoamerického kontinentu - v Edmontone a na Floride.
Do slnečného štátu USA by to mal Demitra zo St. Louis bližšie. Miestne médiá naviac pripomínajú, že terajší tréner Panthers rád spomína, ako pred takmer dekádou ako generálny manažér a tréner zároveň univerzálneho slovenského útočníka dotiahol z Ottawy do tímu Blues. Mimochodom, pred dvoma rokmi kanadskí analytici označili tento "trejd" za najhorší v histórii ottawských senátorov a logicky za jeden z najlepších v histórii celej NHL, lebo Demitra odviedol v St. Louis skvelé služby. Takže Keenan údajne pasie podpísať Demitru opäť a možno by zrážka z posledného platu (2,5 milióna dolárov) vyhovovala obom stranám.
Z kuchyne edmontonských olejárov prenikla koncepcia nákupov na trhu s voľnými hráčmi, podľa ktorej chcú bez váhania angažovať Demitru a Jasona Allisona z LA. Obaja sú v NHL silne etablovaní centri a to je u Oilers jasne najslabší post. Generálny manažér Kevin Lowe má oboch v zozname nasledujúcich telefonátov najvyššie.
Mimoriadne zaujímavé odporúčanie aj v súvislosti s Demitrom má denník Daily News. Ten navrhuje zmixovať Mika Modana, Alexeja Kovaľova, Pavla Demitru, Teemu Selänneho and Ziggyho Pálffy. S takouto ohnivou silou sa vraj oplatí vyrukovať do sezóny, v ktorej je liga vďaka balíku zmien v pravidlách predurčená na ofenzívny hokej.
ph

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 06:03