StoryEditor

Futbal: Baroš po testoch blízko podpisu zmluvy s Aston Villou

23.08.2005, 08:00
Autor:
TASRTASR

Najbližšia futbalová budúcnosť českého reprezentačného útočníka Milana Baroša zrejme zostane spätá s Britskými ostrovmi. Najlepší kanonier finálového turnaja EURO 2004, ktorý sa nedokázal natrvalo prebojovať do základnej zostavy FC Liverpoolu, je podľa britských médií blízko k dohode s anglickým klubom Aston Villa.
Dvadsaťštyriročného kanoniera sa okrem Villy snaží získať aj Olympique Lyon, Baroš sa však viackrát vyjadril, že vo Francúzsku hrať nechce. Jazýčkom na váhach preto nemusí byť ani výška ponuky zo strany oboch klubov. Zatiaľ čo Villa je ochotná zaplatiť 6,5 milióna libier, Lyon údajne ponúka o dva milióny viac.
"Baroš je momentálne hráčom Liverpoolu, no v najbližších dňoch to tak nemusí byť. Máme dobré ponuky od Lyonu a Aston Villy. Samotný hráč chce zostať v Anglicku, preto si myslím, že bližšie k realite má dohoda s Villou," povedal tréner úradujúceho víťaza Ligy majstrov Rafael Benite, pričom v prospech účastníka Premiership sa vyjadril aj samotný Baroš. "Aston Villa je kvalitný klub, preto si nemyslím, že by to bol pre mňa krok dozadu. Moja situácia sa tam určite zlepší," dodal Baroš na adresu birminghamského klubu, v ktorom pôsobí aj ďalší Čech a niekdajší hráč The Reds Patrik Berger.
Barošovi by mohol neúmyselne pomôcť aj peruánsky krídelník Nolberto Solano, ktorý chce odísť z Villa Parku práve do Liverpoolu. "Nikdy by som nikoho nedržal, a to v akomkoľvek klube, kde by som pôsobil, kto chce odísť. To je moje pravidlo," vyhlásil kouč Aston Villy David O´Leary.
Baroš už v Birminghame absolvoval aj zdravotné testy a tak zrejme už nič nebráni jeho príchodu do Aston Villy, ktorej trénerom bol svojho času aj Slováka Jozef Vengloš.
mt pb

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. jún 2024 18:25