StoryEditor

Islanders si na tri roky upísali talentovaného Švéda Nilssona

31.08.2005, 13:42
Autor:
TASRTASR

Obrovské nádeje vkladajú na Long Islande do mladého švédskeho hokejového útočníka Roberta Nilssona, s ktorým vedenie miestneho New Yorku Islanders uzavrelo v utorok trojročnú nováčikovskú zmluvu. Dvadsaťročný útočník, ktorého si klub z atlantického pobrežia vybral pred dvoma rokmi vo vstupnom drafte NHL z celkového 15. miesta, je synom legendárneho Kenta Nilssona, ktorý v slávnej profilige zaznamenal v dresoch Atlanty a Calgary Flames, Minnesoty North Stars a Edmontonu Oilers v 553 zápasoch 264 gólov a 686 bodov.
Nilsson junior patrí vo svojej vekovej kategórii k najväčším európskym talentom. V najvyššej švédskej súťaži debutoval už v 17 rokoch, pričom dokázal prepísať historické zápisy svojich krajanov a velikánov NHL Petra Forsberga a Markusa Näslunda, keď vo svojom premiérovom ročníku získal 8 gólov a 13 bodov v 41 stretnutiach Elitserien. Svoju krajinu reprezentoval na dvoch majstrovstvách sveta hokejistov do 18 rokov. Na poslednom svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov v USA patril k ťahúnom "troch koruniek", pripísal si šesť bodov (4+2) v rovnakom počte duelov.
"Cítim, že som pripravený otestovať svoje hokejové zručnosti na klziskách NHL. Príchodom na Long Island som priam nadšený, som rád, že som sa stal súčasťou organizácie Islanders. Do prípravného kempu pôjdem s cieľom prebojovať sa do prvého mužstva. Je to pre mňa obrovská výzva," vyslovil sa mladý útočník. "Robert vnesie do tímu ďalšiu ofenzívnu silu. Mnohým ľuďom pootvoril oči svojimi výkonmi na juniorskom šampionáte. Jeho formu sme pozorne monitorovali a myslím, že Robert už dosiahol fyzický potenciál, aby vhupol do sveta NHL," povedal generálny manažér Isles Mike Milbury.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 10:50