StoryEditor

Futbal: Pre Ronaldinha je FC Barcelona jediným klubom, v ktorom chce hrať

02.09.2005, 15:43
Autor:
TASRTASR

Brazílsky futbalista Ronaldinho po predĺžení kontraktu s FC Barcelona do roku 2010 vyhlásil, že nikdy neuvažoval nad odchodom z katalánskeho tímu.
"Nikdy som nevidel svoju budúcnosť inde než v Barcelone. Keď som si vypočul ich ponuku, tak ma nezaujímalo dianie v ostatných kluboch. Som tu veľmi šťastný a to sa nedá oceniť peniazmi. Dúfam, že na Nou Campe budem hrať ešte dlhé roky a získam tu množstvo titulov," vyhlásil brazílsky "čarodejník", ktorý prišiel na Pyrenejský polostrov v roku 2003 z Parížu St. Germain za 25 miliónov eur.
Ronaldinhova nová zmluva je súčasťou politiky vedenia FC Barcelona, ktoré sa snaží udržať si stabilnú formu tak, že podpíše so svojimi kľúčovými hráčmi a talentovanými mladíkmi dlhoročné kontrakty. Útočník Samuel Eto'o, stredopoliari Deco a Xavi Hernandez, brankár Victor Valdes a nováčikovia Lionel Messi a Damia Albelda taktiež podpísali zmluvy do roku 2010. Finančná výška výkupnej klauzuly za Ronaldinha po podpise novej zmluvy vzrástla na 125 miliónov eur.
Vo svojej prvej sezóne v Španielsku pomohol Brazílčan Barcelone k druhému miestu za majstrovskou Valenciou. V decembri 2004 ho Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zvolila za Hráča roka a v sezóne 2004/2005 sa už tešil z prvého majstrovského titulu v Primera División.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 14:44