StoryEditor

V Banskej Bystrici sa vyskytli prípady zadržiavania kariet v bankomatoch

24.11.2007, 11:13
Autor:
TASRTASR

Prípady použitia prostriedkov špeciálne prispôsobených na zachytávanie platobných kariet v bankomatoch zaznamenala v uplynulých dňoch polícia v Banskej Bystrici. Podľa jej zistení doposiaľ nezistený páchateľ takto zachytával karty v čase od 21. novembra do 22. novembra v bankomate na Rudohorskej ulici. V bankomate použil prostriedok špeciálne prispôsobený na zachytávanie kariet.

Takýto prípad polícia zaevidovala aj 23. novembra. Špeciálne prispôsobený prostriedok na zachytávanie platobných kariet sa nachádzal na bankomate na stene obchodného domu na Starohorskej ulici.

Ako TASR informovala hovorkyňa banskobystrickej polície Petra Babulicová, polícia začala trestné stíhanie pre prečin neoprávnenej výroby a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty. Páchateľovi hrozí päťročné väzenie.

Polícia zároveň upozorňuje občanov, aby boli obozretní pri vyberaní finančných prostriedkov z bankomatov. Ľudia, ktorí si vyberajú peniaze pomocou bankomatových kariet, by si ešte pred vsunutím karty do bankomatu mali všímať, či sa v bankomate nenachádza podozrivý predmet.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 00:49