StoryEditor

O ukončení štrajku zdravotníkov bude ďalej rozhodovať minister zdravotníctva

16.12.2005, 10:02
Autor:
TASRTASR

ukončení štrajku zdravotníkov bude naďalej môcť rozhodovať ministerstvo zdravotníctva. Slobodné fórum dnes neuspelo s návrhom novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, podľa ktorej by o štrajku rozhodoval súd na základe návrhu Ministerstva zdravotníctva SR.
Predkladatelia tak chceli predísť rozhodnutiu Ústavného súdu SR, kde skupina poslancov už podala podnet v súvislosti so zdravotníckou reformou. Podľa predsedníčky SF Zuzany Martinákovej ak by poslanci schválili navrhovanú zmenu o štrajku, zákon by nepôsobil proti základným právam a slobodám zdravotníckych pracovníkov garantovaných ústavou.
Poslancovi Branislavovi Opaternému sa nepodarilo presadiť zmiernenie prísnych opatrení pre súkromné bezpečnostné služby pri preprave majetku. Namietal, že zvýšenie počtu osôb a motorových vozidiel pri prevoze majetku vytvára tlak na zvyšovanie bankových poplatkov pre obyvateľov a zhoršuje podnikateľské prostredie. Chcel, aby si podmienky prepravy dohadovali bezpečnostné služby priamo s klientmi.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 17:16