StoryEditor

Rusko zverejnil nahrávku s Henzélyovou, ktorá mu oznamuje pokus o korupciu

09.11.2005, 14:41
Autor:
TASRTASR

Predseda ANO Pavol Rusko dnes zverejnil nahrávku z jeho stretnutia s Ivetou Henzélyovou, na ktorom mu poslankyňa oznamuje, že pred septembrovou schôdzou Národnej rady SR dostala ponuku na rekonštrukciu domu. V nahrávke hovorí, že nič nevzala.
"Ponúkali, však som ti to sama povedala. Keď boli za mnou pred tou septembrovou schôdzou, a že mi urobia dom, a že mi sľubovali hory-doly. Naozaj boli za mnou," zaznelo v nahrávke, ktorú Rusko zverejnil. "Nie naši, to bolo príliš okaté. To cez našich dakto prišiel," povedala Henzélyová na Ruskovu otázku, či za ňou prišli "naši". Poslankyňa v nahrávke uviedla, že po tom, ako ponuku odmietla, jej dali pokoj.
Po októbrovom vystúpení poslankyne z ANO boli neuvedení ľudia podľa Henzélyovej "potešení". Ruskovi dodala, že "je ponúknutá spolupráca, ale peniaze by som v živote nezobrala". Upresnila, že spolupráca sa týka pomoci v projekte, "čo raz bude alebo nebude."
Rusko v utorok na pôde parlamentu vyhlásil, že existujú jednoznačné dôkazy o pokuse skorumpovať minimálne jedného poslanca pred septembrovou schôdzou parlamentu. Odvolal sa pritom na poslankyňu Ivetu Henzélyovú, ktorej vraj "ľudia od našich" ponúkli peniaze a rekonštrukciu domu, ak bude hlasovať inak ako v prípade zotrvania v ANO. Počas rozkolu v ANO sa Henzélyová spolu s poslankyňami Beátou Brestenskou a Evou Černou pridala na stranu predsedu Ruska a vystúpila z poslaneckého klubu ANO, ktorý ovládli ľudia okolo Ľubomíra Lintnera. Začiatkom októbra sa však rozhodla opustiť alianciu s odôvodnením, že chce pomôcť dokončiť vládny program a prispieť k stabilite na politickej scéne. Po utorkovom Ruskovom vyhlásení Henzélyová povedala, že sa ju nikto nepokúšal korumpovať.
SMK aj KDH v súvislosti s možnými podozreniami o kupovaní poslancov pri opozično-koaličných prestupoch počas septembrovej schôdze viackrát vyhlásili, že ak sa dokáže korupcia pri prestupoch poslancov, odídu z koalície a podporia návrh na predčasné voľby.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 08:00