StoryEditor

Zmluva o výhrade svedomia by bola aktom pripúšťania netolerancie

04.11.2005, 15:11
Autor:
TASRTASR

Prijatie dodatkovej zmluvy o výhrade svedomia k základnej zmluve s Vatikánom, by podľa Spoločnosti Prometheus bolo ďalším aktom pripúšťania netolerancie a diskriminácie tých, ktorí vyznávajú inú vieru alebo presvedčenie, vrátane ich ľudských a občianskych práv.
"Najzávažnejším zásahom do suverenity SR je predpokladané vytvorenie Spoločného výboru pre uplatňovanie občianskych práv podľa tejto zmluvy. Spájať svedomie s vyznávaním akejkoľvek viery znamená legalizovanie jednej a odmietanie inej náboženskej viery alebo filozofického presvedčenia," uviedlo predsedníctvo Ústrednej rady Spoločnosti Prometheus vo vyhlásení, ktoré dnes poskytlo TASR.
Spoločnosť Prometheus združuje "stúpencov vedeckého svetonázoru a nenáboženského humanizmu, ktorí sa usilujú o otvorenú občiansku spoločnosť na základe demokracie, slobody, pluralizmu a tolerancie".
Základná zmluva SR so Svätou stolicou, ako aj ďalšie zmluvy, ktoré z nej vyplývajú, podľa tejto spoločnosti zatláčajú rozvíjajúcu sa demokraciu na Slovensku do úzadia a dávajú katolíckej cirkvi mimoriadne práva nezlučiteľné s právnym poriadkom suverénneho štátu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 23:36