StoryEditor

Pašerákom z východu SR hrozí osemročné väzenie

27.11.2006, 09:27
Autor:
TASRTASR

Trest odňatia slobody od troch do ôsmich rokov hrozí trom pašerákom cigariet z východného Slovenska, ktorých vo štvrtok policajný vyšetrovateľ obvinil z porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.
Dvakrát súdne trestaní 61-ročný František D. a 34-ročný František D. z Trebišova a sedemkrát súdne trestaný 32-ročný Róbert T. z okresu Michalovce od 1. septembra do 23. novembra tohto roku pravidelne nakupovali cigarety bez slovenských kontrolných známok od presne nezistených dodávateľov na území okresov Michalovce a Trebišov. Cigarety prechovávali a potom spoločne dávali do obehu neznámym odberateľom.
Podľa policajných informácií za uvedenú dobu muži uviedli do obehu 25 640 kartónov nelegálnych cigariet v celkovej hodnote najmenej 12 750 000 korún. Obvinení skončili v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ podal návrh na ich vzatie do väzby.
Všetkých troch členov organizovanej skupiny zadržali príslušníci polície a colnej správy 23. novembra o 8.35 hod v katastri mesta Sečovce. Colníci pri prehliadke zadržali 1500 kartónov cigariet v špeciálne vybudovanom úkryte v zadnej časti a bočných stenách ložného priestoru skriňovej Avie. Policajti následne u páchateľov vykonali domové prehliadky a jednu prehliadku nebytových priestorov, kde našli ďalšie kartóny cigariet rôznych značiek s kontrolnou známkou Ukrajiny a zaistili finančné prostriedky v domácej a zahraničnej mene.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 02:21