StoryEditor

ZSNS vyzýva poslancov NRSR, aby odhlasovali predčasné voľby

05.09.2005, 14:02
Autor:
TASRTASR

Zjednotená Slovenská národná strana (ZSNS) vyzýva poslancov parlamentu, aby zaujali zásadný, občiansky zodpovedný postoj a odhlasovali skrátenie volebného obdobia.
Rozkladom poslaneckých klubov vládnucich politických strán dozrela situácia na Slovensku podľa ZSNS do takého stavu, že súčasná vláda už nemá legitimitu danú občanmi vo voľbách. "Bolo by veľmi korektné a hlavne morálne, keby parlament odhlasoval skrátenie volebného obdobia a predčasné parlamentné voľby," povedal dnes pred novinármi predseda ZSNS Jozef Prokeš. Kauza zmenky predsedu ANO Pavla Ruska nie je podľa neho prvým škandálom, ktorý sa objavil vo vnútri vládnej koalícii. Poukázal pritom na dlh SDKÚ vo výške 22 miliónov korún. "V takom prípade by sa mal použiť rovnaký meter, celá politická strana by mala odísť z vlády," uviedol Prokeš.
Podobne i podpredseda ZSNS Viliam Oberhauser si myslí, že v kultúrnych krajinách by v takýchto situáciách mali byť voľby.
Obidvaja predpokladajú rozšírenie Národného bloku, ktorý založili ZSNS, PSNS a ĽS-HZDS. V regionálnych voľbách chce ZSNS spolupracovať práve s týmito dvoma subjektmi.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 05:29