StoryEditor

Vládna pomoc obetiam zemetrasenia pôjde cez humanitárne organizácie

19.10.2005, 18:21
Autor:
TASRTASR

Vládna pomoc 12 miliónov korún určená obetiam zemetrasenia v Pakistane pôjde na účet medzinárodných a slovenských humanitárnych organizácií. Zo sumy schválenej pred týždňom vládnym kabinetom ministerstvo financií uvoľní po štyri milióny pre Detský fond OSN (UNICEF) a Svetovú zdravotnícku organizáciu, ďalšie štyri milióny Sk sa rozdelia na účty Slovenského Červeného kríža, Slovenskej katolíckej charity, združenia Človek v ohrození a združenia ADRA, ktoré vyhlásili verejné zbierky na pomoc ľuďom postihnutých zemetrasením v južnej Ázii.
TASR to dnes potvrdil minister zahraničných vecí Eduard Kukan. Jeho rezort mal podľa uznesenia vlády pripraviť návrh na konkrétne použitie sumy vyčlenenej z vládnej rezervy. "Písomne sme poslali návrh na ministerstvo financií," konštatoval Kukan.
Rezort financií zašle peniaze na účty humanitárnych organizácií do konca tohto týždňa.
Okrem finančnej pomoci zaslalo v nedeľu ministerstvo vnútra leteckým špeciálom desaťtonovú humanitárnu zásielku pre postihnutý Pakistan, ktorá obsahovala stany, prikrývky, pitnú vodu, ohrievače, kachle a základný zdravotnícky materiál. Zásielku v hodnote šesť miliónov korún odovzdal v pakistanskom Islamabade slovenský veľvyslanec.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 11:01