StoryEditor

Premiéri SR a Maďarska by sa mali dvojstranne stretnúť v prvom polroku 2007

25.01.2007, 15:48
Autor:
TASRTASR

Premiéri Slovenska a Maďarska Robert Fico a Ferenc Gyurcsány by sa mali stretnúť na dvojstranných rokovaniach, a to ešte pred summitom predsedov vlády krajín Vyšehradskej štvorky, ktorý bude 18. júna. Záujem na bilaterálnej schôdzke dnes potvrdili premiér Fico a nový maďarský veľvyslanec v SR Antal Heizer.
Presný termín a miesto rokovania slovenského a maďarského premiéra zatiaľ nie je dohodnutý. "Obe strany majú záujem na stretnutí a to, či to bude u nás alebo v Maďarsku je len technická otázka," uviedla pre TASR hovorkyňa premiéra Silvia Glendová.
Maďarský premiér Gyurcsány sa mal s Ficom osobitne stretnúť už 10. októbra v maďarskom Vyšehrade počas minuloročného summitu V4. Spoločné rokovanie však Gyurcsány napokon zrušil s odkazom na problémy vo vzájomných vzťahoch, protimaďarské prejavy na Slovensku a nacionalistické prejavy vládnej SNS. Ako konštatoval, rokovať bude mať význam vtedy, keď bude nádej na pokrok. V súčasnosti sa postoje SR a Maďarska k tejto téme veľmi rozchádzajú, dodal vtedy.
Premiér Fico na dnešnom prijatí maďarského diplomata konštatoval, že nevidí žiadne problémy vo vzájomných vzťahoch, a má záujem na tom, aby boli aj v budúcnosti dobré. "Pán premiér uviedol, že on osobne nevidí žiadne prekážky, aby sa stretnutie s jeho maďarským partnerom uskutočnilo," uviedla Glendová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 16:11