StoryEditor

Elektrokarbon vyváža do celej Európy

27.05.2003, 00:00

Dodávateľ výrobkov z uhlíkových materiálov, akciová spoločnosť Elektrokarbon Topoľčany, uzavrel minulý rok so ziskom 1,55 mil. Sk. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to však predstavuje pokles takmer o 6 mil. Sk. Objem výroby vo finančnom vyjadrení predstavoval takmer 308,5 mil. Sk. Ako vyplýva z údajov zverejnených spoločnosťou, výroba vzrástla v medziročnom porovnaní o vyše 8 mil. Sk. Počas minulého roka dosiahla spoločnosť prevádzkový zisk vo výške 35,5 mil. Sk, čo predstavuje medziročné zvýšenie takmer o 13 mil. Sk, zároveň však vzrástla aj strata z finančných operácií o viac ako 13 mil. Sk na 27,7 mil. Sk.
Ku koncu minulého roka dosahovali aktíva spoločnosti výšku 323,5 mil. Sk, z toho tvorili najväčšiu časť stále aktíva vo výške 193,3 mil. Sk. Vlastné imanie spoločnosti sa v porovnaní s predchádzajúcim rokom mierne zvýšilo na 167,5 mil. Sk. Spoločnosť evidovala ku koncu minulého roka cudzie zdroje vo výške 151,4 mil. Sk.
Elektrokarbon produkuje výrobky z uhlíkových materiálov pre dopravu, elektrotechnický, automobilový, strojársky, chemický, sklársky priemysel a pre metalurgiu. Okrem Slovenska umiestňuje svoju produkciu aj na trhy Česka, Nemecka, Talianska, Turecka, Grécka, Rakúska, Veľkej Británie, Belgicka, Švajčiarska, Španielska, Švédska, Ukrajiny, Poľska, Rumunska, Ruska a Bulharska. Firma je dcérskou spoločnosťou HTC holdingu, ktorý sa zameriava na strojársku výrobu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 07:19