StoryEditor

Pre Valaška mám významný post

09.11.2004, 23:00

V akom štádiu je avizované zlúčenie najväčších nemocníc do Bratislavskej nemocničnej, a. s.?
-- Ku koncu roka zlúčime bratislavské nemocnice v Petržalke, Ružinove, na Kramároch a na Mickiewiczovej ulici, Národný ústav tuberkulózy a respiračných chorôb v Podunajských Biskupiciach a Psychiatrickú nemocnicu P. Pinela v Pezinku do jednej štátnej príspevkovej organizácie, ktorá bude následne transformovaná na akciovú spoločnosť. Až keď bude oddlžená, ponúkneme Lekárskej fakulte, resp. Univerzite Komenského, účasť na vlastníctve. Predpokladáme, že vznikne univerzitná akciová spoločnosť, kde vlastníkmi bude univerzita aj štát a bude pôsobiť ako jedna veľká nemocnica.
Znamená to, že ministerstvo zdravotníctva si už neponechá žiadnu bratislavskú nemocnicu v pôsobnosti?
-- To zasa nie, vysoko špecializované nemocnice si chceme ponechať v pôsobnosti. Ide o Národný onkologický ústav, Slovenský ústav srdcovo-cievnych chorôb, Detskú fakultnú nemocnicu a Detský ústav srdcovo-cievnych chorôb.
Do akej miery sú reálne úvahy o výmene riaditeľa VšZP?
-- Myslím si, že v tejto chvíli nie je vhodné hovoriť o zmene. Áno, je istá z úvah, nás ako budúceho zriaďovateľa, aj o zmene na poste riaditeľa, s tým, že pre terajšieho riaditeľa Františka Valaška mám pripravený významný post v oblasti kontroly a dohľadu, na čo je odborník. Je tam však ešte niekoľko faktorov, ktoré treba zvážiť.
Konkrétne mená jeho nástupcu teda ešte nepadli? Hovorí sa napríklad o Svätoplukovi Hlavačkovi.
-- Podľa mňa nie je pre slovenské zdravotníctvo podstatné, kto kde sedí, ale čo a ako robí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/rozhovory, menuAlias = rozhovory, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 10:53