StoryEditor

Zaplaťte si detektíva

19.05.2003, 00:00
Podvádza vás manžel? Neviete vymôcť pohľadávku? Odpočúvajú vás? Viete, s kým sa stretáva vaše dieťa? Vyhľadajte detektívnu službu... Viac v článku časopisu Formát.
  • Slovensko má 172 súkromných detektívov
  • Za 400 korún na hodinu pre každého sa striedali dvaja žilinskí detektívi pri sledovaní istého podnikateľa. Veľa sa nenadreli, lebo objekt ich záujmu prichádzal do kancelárie skoro ráno, ani sa z nej nepohol a odchádzal neskoro v noci. Mužov si najala temperamentná podnikateľova manželka, ktorá z jeho neveľmi aktívneho plnenia manželských povinností usúdila, že musí mať milenku. Nemal. Jediným dôkazom nevery, ktorý v kópii spisu po zaplatení služby podnikateľovými peniazmi prevzala -- podľa zákona musí detektívna služba originál sledovania archivovať päť rokov -- bol vorkoholizmus.
    Široká paleta činnosti. Ladislav Kuffa, bývalý náčelník žilinskej kriminálky, zamestnáva v Detektívnej informačnej službe (DIS) ôsmich interných zamestnancov a viacerých externých. Jeho firma je najväčšou spomedzi 107 detektívnych služieb, ktorých majitelia získali licencie. "Ponuka našich činností je široká," tvrdí. "Prijímame nielen objednávky žiarlivých žien na sledovanie manželov či milencov, ale aj nedôverčivých a dobre zarábajúcich mužov, ktorí chcú vedieť, pre...
    Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
    Zostáva vám 85% na dočítanie.
    menuLevel = 2, menuRoute = dennik/reportaz, menuAlias = reportaz, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
    07. máj 2024 03:13