StoryEditor

Súd zrušil pokutu pre Slovak Telekom

19.09.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Krajský súd v Bratislave zrušil dve rozhodnutia Protimonopolného úradu, ukladajúce spoločnosti Slovak Telekom pokutu vo výške 80 miliónov korún. Firma mala pokutu zaplatiť za údajné zneužívanie dominantného postavenia, ktorého sa mala dopustiť pri predložení cenovej ponuky v rámci výberového konania na riešenie integrovanej komunikačnej platformy pre Ľudovú banku.
Tender sa uskutočnil od júna do septembra 2004, Slovak Telekom po protestoch na Protimonopolnom úrade a následnej žalobe dostal rozhodnutie Krajského súdu v Bratislave minulý týždeň. "Záver súdu je, že Protimonopolný úrad nepostupoval plne v súlade so zákonom, jeho rozhodnutia nemožno považovať za zákonné pre nedostatok dôvodov a nepreskúmateľnosť, a zároveň zistenie skutkového stavu je nedostatočné. Podľa právoplatného rozsudku krajského súdu, voči ktorému nie je možné sa odvolať, je Protimonopolný úrad zároveň povinný uhradiť trovy súdneho konania," píše sa v tlačovej správe spoločnosti Slovak Telekom.
Podľa Protimonopolného úradu sa mal operátor zneužitia svojho dominantného postavenia dopustiť nedovoleným stláčaním marže (price squeeze). Použitie price-squeeze testu v takejto situácii bolo podľa názoru Slovak Telekomu neprípustné, pretože v konečnom dôsledku podporuje neefektívnu súťaž a diskriminuje efektívnych poskytovateľov služieb.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 05:23