StoryEditor

Victor Buck spustí skúšobnú výrobu

26.07.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Už koncom júla by mala v novom závode v Ladomerskej Vieske v okrese Žiar nad Hronom spustiť skúšobnú výrobu luxemburská polygrafická spoločnosť Victor Buck. Závod so zameraním na hárkovú ofsetovú tlač pre elektronické firmy, bankový sektor či reklamu počítal v začiatkoch s investíciou približne 12,5 milióna eur, v prepočte 413,2 milióna korún.
"V závode je už zamestnaných prvých 48 ľudí," informoval starosta Ladomerskej Viesky Vladimír Baran. Firma však chce do roka zamestnať približne 200 ľudí. Ide hlavne o odborníkov z oblasti polygrafie, z ktorých je väčšina mimo žiarskeho regiónu. "Majiteľ firmy nám však sľúbil, že zamestná aj časť z našich 35 nezamestnaných," podotkol starosta.
Spoločnosť má dlhodobé objednávky na firemnú tlač pre popredné európske firmy. Jednou z nich je aj Nokia, pre ktorú tlačí kompletný manuál na obsluhu mobilných telefónov a elektroniky vôbec. Tlačí tiež propagačné materiály pre automobilku Ford a je dodávateľom materiálov pre vládu a parlament Luxemburska.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 09:48