StoryEditor

DaimlerChrysler pripravuje závod vo východnej Európe

21.06.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Nemecká automobilka DaimlerChrysler pravdepodobne postaví vo východnej Európe závod na výrobu nákladných áut, aby využila fakt, že dopyt v tomto regióne výrazne prevažuje výrobné kapacity. Ďalšou možnosťou by mohlo byť rozšírenie produkcie v existujúcich závodoch v Nemecku a Turecku, informoval denník Frankfurter Allgemeine Zeitung šéf divízie na výrobu nákladných automobilov Hubertus Troska.
Nový závod by mal produkovať asi 15-tisíc áut ročne. Za kľúčový faktor pre rozhodnutie považuje DaimlerChrysler výrazný rast regiónu v sektore nákladných automobilov, keď dopyt o 20 percent prevyšuje súčasné výrobné kapacity. Podľa Trosku tento rok bude pre európskych výrobcov nákladných automobilov historicky najlepším, opačný trend sa očakáva v USA a Japonsku.
Podľa denníka bude musieť firma investovať do výstavby nového závodu viac ako 100 miliónov eur, v prepočte 3,4 miliardy korún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 15:50