28.10.2005, 00:00

Novácke chemické závody dosiahli za tri štvrťroky tohto roka zisk 77,2 milióna korún. Celkové tržby spoločnosti za deväť mesiacov predstavovali 4,12 miliardy korún, čo je o 4 percenta viac ako za rovnaké obdobie vlaňajška. NCHZ vyprodukovali od začiatku roka pridanú hodnotu 734,5 milióna korún, čo bolo medziročne o 28 percent viac. (TASR)

V areáli Vihorlatu v Snine včera oficiálne spustili rekonštrukčné práce na výrobných halách, ktoré sú súčasťou prvej etapy výstavby priemyselného parku. V prvom štvrťroku budúceho roka v nich nájde pracovné uplatnenie 340 ľudí. V rámci stavebných prác sa zrekonštruujú štyri výrobné objekty, do ktorých vstúpia štyria investori. (TASR)

Novú výrobnú linku na plnenie jogurtov uvádza v týchto dňoch do prevádzky spoločnosť Friesland Slovensko v Nitre. Výrobná ročná spracovateľská kapacita závodu je 120 miliónov litrov mlieka. Nákup mlieka sa každoročne zvyšuje v priemere o 10 až 15 percent. Podľa predsedu predstavenstva Attilu Horvátha má spoločnosť záujem naďalej zvyšovať nákupy. (TASR)

České aerolínie v zimnej sezóne, ktorá sa začne v nedeľu 30. októbra, posilnia lety hlavne do východnej Európy. Od novembra budú lietadlá spoločnosti viac lietať napríklad do Sarajeva, Minska, Skopje, Bukurešti, Moskvy, Jerevanu a Kyjeva. Frekvencie letov sa zvýšia aj do Atén, Žiliny, Hannoveru a Marseille s následným letom do Barcelony. (ČTK)

Orange Slovensko zvýšil za tri štvrťroky tohto roku výnosy medziročne o 11,7 percenta na 15,64 miliardy korún. Informoval o tom hovorca spoločnosti Peter Tóth. Výnosy z využívania sietí do septembra vzrástli o 10,84 percenta na 14,83 miliardy korún. Podrobnejšie finančné výsledky operátor nezverejnil. (ČTK)

Na nákup nových autobusov bratislavskí poslanci včera schválili 200 miliónov korún. Po výberovom konaní by mohlo v júni 2006 do vozového parku Dopravného podniku Bratislava pribudnúť minimálne 20 autobusov. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 20:38