StoryEditor

Podnikatelia žiadajú zmeny

27.10.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Spolkový zväz nemeckého priemyslu (BDI) a predstavitelia odborových organizácií sa v čase koaličných rozhovorov hlavných politických strán pred vytvorením novej nemeckej vlády vyslovili za revíziu doterajšej energetickej politiky krajiny. V dokumente, ktorý dostali rokovacie tímy kresťanských a sociálnych demokratov, žiadajú návrat pozitívneho vzťahu k jadrovej energetike a predĺženie životnosti prevádzkovaných nemeckých elektrární. Okrem toho chcú zmeny v kritériách na ochranu ovzdušia.
Dlhším využívaním jadrových elektrární by sa významným spôsobom znížili náklady na zabezpečenie dostatku elektrickej energie nemeckej ekonomike. Poukazuje sa aj na to, že v krajine nejestvuje nijaká rozumná a plnohodnotná alternatíva náhrady výroby elektrickej energie z atómového jadra.
Predstavitelia priemyslu a odborov poukazujú na to, že vzhľadom na rastúce ceny energie a riziká v zásobovaní s ňou musia zostať k dispozícii všetky možnosti jej bezpečného získavania, ani jedna z nich sa nesmie vopred vylučovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 22:14