StoryEditor

Getronics už ako Kapsch

17.04.2007, 00:00

Spoločnosť Getronics (Slovakia), s. r. o., ktorá bola na Slovensku v novembri 2006 prevzatá firmou Kapsch, s. r. o. (spoločne s ďalšími spoločnosťami v Rakúsku, Českej republike a Poľsku), prestala od 1. apríla 2007 pôsobiť pod svojím pôvodným obchodným názvom. Podniky sa zlúčili pod jeden názov -- Kapsch, s. r. o. Od tohto dátumu obe firmy vystupujú pod spoločným menom a logom Kapsch. Obe spoločnosti sa pri tejto príležitosti presťahujú do nových priestorov, čím dôjde k spojeniu aj na personálnej úrovni, informuje generálna riaditeľka firmy Kapsch, s. r. o., na Slovensku Andrea Mögling.

Kapsch BusinessCom so sídlom vo Viedni prevzal okrem Slovenska obchodné aktivity Getronicsu aj v Českej republike, Poľsku a Rakúsku. "Prebratím dcérskej spoločnosti Getronics (Slovakia), s. r. o., výrazne posilňujeme naše postavenie na slovenskom trhu informačných a komunikačných technológií a našim klientom budeme ponúkať komplexné a celoplošné spektrum služieb," povedala A. Mögling. Slovenský Kapsch je 100-percentnou dcérskou spoločnosťou firmy Kapsch BusinessCom so sídlom vo Viedni, ktorá je najväčším rakúskym poskytovateľom riešení pre podnikateľskú sféru v oblasti dátových, hlasových a IT riešení, ako aj služieb. Na slovenskom trhu pôsobí Kapsch, s. r. o., od roku 1994. Za tento čas realizoval projekty pre viac ako 200 zákazníkov. Akvizíciou Getronicsu sa na Slovensku výrazne rozšírila doterajšia technologická základňa a portfólio služieb firmy Kapsch.
"Spojenie spoločností nepochybne prináša so sebou pozitívne zmeny, sme opäť väčšími a silnejšími hráčmi na slovenskom trhu riešení v oblastiach IT a komunikácií. Naša ponuka sa rozšírila o riešenia, implementácie a prevádzku komplexných IT infraštruktúr, migráciu a konsolidáciu sieťových riešení, ukladania a zabezpečenia dát, ako aj komplexný outsourcing služieb. Tak môžeme firmám ponúknuť dodatočné riešenia v extrémne dôležitých oblastiach. "V budúcnosti sa chceme stať dôležitým lokálnym hráčom v oblasti riešení IT, komunikácií a sietí. Toto smerovanie vyplýva z kontextu zvyšujúcej sa konvergencie reči, údajov a IT," hovorí Andrea Mögling.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/new-wave, menuAlias = new-wave, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 15:51