StoryEditor

Záhada budúcnosti

21.12.2003, 23:00
Keby sme tak vedeli, či človek, ktorého ľúbime, je ten pravý. Či sa nám investované peniaze zhodnotia a či synovi nehrozí choroba... Rady od veštíc nechcú len obyčajní ľudia. Potajme sa o ne opierajú aj štátnici.

Pred domom známej kartárky v malej dedinke Štiavnické Bane stojí každý deň hlúčik ľudí. Plní otázok o budúcnosti tu hľadajú návod na riešenie svojich problémov. Trpezlivo čakajú, kým na nich príde rad. Asi štyridsaťročná Viera z Brezna chodí k veštici už niekoľko rokov. "Verím jej, pretože sa už veľa vecí splnilo. Prvý raz som tu bola tesne po rozvode. Nemala to odkiaľ zistiť, ale vedela to, a dokonca mi povedala, že onedlho budem mať syna. Myslela som si, že si vymýšľa. S bývalým manželom sme sa roky márne snažili o potomka. A verte alebo nie, o niekoľko týždňov lekár potvrdil, že som tehotná," začala vyratúvať splnené veštby. A dodala, že na veci medzi nebom a zemou dokonca verí aj bývalý premiér Vladimír Mečiar. "Aj on k tejto žene chodí po rady," tvrdí Viera.
Potreba vedieť, ako sa bude náš život vyvíjať, sprevádza ľudí od nepamäti. Voľakedy verili nadprirodzeným silám viac, dnes o "nevysvetliteľných" veciach zvyčajne hovoria opatrne. Spoloč...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/kultura-1, menuAlias = kultura-1, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 13:04