StoryEditor

Mourinho opúšťa Chelsea

20.09.2007, 09:29
Autor:
SITASITA
Tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea šokujúco opúšťa svoj tím. Informáciu BBC aj viacerých britských médií už potvrdilo aj vedenie mužstva a podľa viacerých indícií Mourinho v Chelsea skončil z vlastnej vôle.

Jeden z najúspešnejších, ale zároveň aj najkontroverznejších trénerov súčasnosti údajne poslal všetkým členom tímu textové správy s informáciou, že opúšťa tím zo Stamford Bridge. "Chelsea a Jose Mourinho sa dohodli na vzájomnom rozchode," uvádza sa v krátkom stanovisku na internetovej stránke klubu.
Portugalský tréner výrazne ovplyvnil dianie na anglickej klubovej scéne v posledných troch rokoch. Ku kormidlu "The Blues" nastúpil v júni 2004 a s klubom získal dva tituly v Premier League a napokon aj prestížny FA Cup. V poslednom čase však nemal najlepší vzťah s majiteľom Romanom Abramovičom a pod jeho rozhodnutie sa zrejme podpísali aj neúspešné výsledky z ostatného obdobia. Chelsea nedala gól v posledných dvoch vystúpeniach v najvyššej anglickej ligovej súťaži a v Lige majstrov odštartovala iba chudobnou domácou remízou 1:1 s Rosenborgom Trondheim. Pre objektívnosť treba dodať, že milionársky klub sa v poslednom čase musí zaobísť bez zranených hráčov základnej zostavy Lamparda, Drogbu a Ballacka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 01:51