StoryEditor

Minister Jahnátek dnes navštívi závod KIA a Samsung Electronics LCD v Kórei

03.11.2006, 13:41
Autor:
TASRTASR

Minister hospodárstva SR Ľubomír Jahnátek vo štvrtok večer rokoval v Kórejskej republike o dokončení projektu automobilky Kia pri Žiline a prípadnom rozšírení výroby a zvyšovaní kapacity produkcie. Na večeri, ktorú na jeho počesť podával prezident spoločnosti KIA Motors Corporation Eui-Sun Chung, sa hovorilo aj o príprave návštevy predstaviteľov koncernu Hundai/Kia na Slovensku.
Program ministra Jahnátka dnes pokračuje predpoludňajším rokovaním na Ministerstve financií a hospodárstva Kórejskej republiky. Tu slovenská delegácia absolvuje prezentáciu kórejskej ekonomiky a rozhovor s podpredsedom vlády a ministrom financií a hospodárstva KR Kwonom Okyunom. Neskôr delegácia v sprievode prezidenta KIA Motors Corporation navštívi závod KIA v meste Hwasung, 60 km južne od Soulu, a vývojové a dizajnérske centrum KIA v meste NamYang. Popoludní sa delegácia presunie do mesta Asan, kde navštívi závod Samsung Electronics LCD.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 07:14