StoryEditor

Maďarsko zatiaľ nekontaktovalo juhokórejskú firmu Hankook

15.07.2005, 10:20
Autor:
TASRTASR
Maďarsko sa zatiaľ neobrátilo na juhokórejskú spoločnosť Hankook po tom, ako výrobca automobilových plášťov rozviazal exkluzivitu rokovania o investícii so Slovenskom.

Maďarsko sa zatiaľ neobrátilo na juhokórejskú spoločnosť Hankook po tom, ako výrobca automobilových plášťov rozviazal exkluzivitu rokovania o investícii so Slovenskom. Uviedla to dnes v Budapešti spravodajcovi TASR hovorkyňa ministerstva hospodárstva a dopravy Judit Tóthová.
"Nikto nás oficiálne neinformoval o tomto kroku," dodala hovorkyňa. Podľa nej Maďarsko má principiálne záujem o túto investíciu, v žiadnom prípade však nie za cenu, akú ponúklo Slovensko.
Či sa Hankook už po rozviazaní exkluzivity obrátil na Maďarsko, Tothová nevedela potvrdiť ale ani vyvrátiť. "Sme ochotní opäť zasadnúť k rokovaciemu stolu," dodala.
Juhokórejský výrobca pneumatík plánoval v Leviciach preinvestovať sumu 500 miliónov EUR, v prepočte 19,45 miliardy SKK. Predtým sa o investíciu usilovalo Poľsko, Maďarsko a Česko.
(1 EUR = 38,898 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 20:06