StoryEditor

Poltár ponúka investorom prostredníctvom SARIO 24-hektárový pozemok

09.09.2005, 15:34
Autor:
TASRTASR

Projekt na využitie priemyselného parku o rozlohe 24 hektárov, predkladá dnes Slovenskej agentúre pre rozvoj investícii (SARIO) mesto Poltár. Zástupcovia samosprávy by v parku už budúcom roku radi privítali prvých investorov. TASR o tom informoval primátor Poltára Pavel Gavalec.
"Kvôli spolupráci sme oslovili SARIO, pretože so získavaním investorov má najlepšie skúsenosti," uviedol. O poltársky park už prejavili záujem prví dvaja zahraniční investori. Ich mená, ani zameranie nechcel Gavalec prezradiť. "O tom, či miesto obsadia, sa rozhodne v najbližších týždňoch. Počítame, že v novembri by mohli byť podpísané prvé zmluvy," dodal.
V parku mal už dnes stáť nábytkársky závod dánskej spoločnosti Divani. Objekt mali vybudovať v areáli bývalej tehelne, ktorý odkúpilo mesto. Podľa Gavalca však dánska spoločnosť pred časom skrachovala a investícia sa tak nezrealizovala.
O financie na infraštruktúru budúceho parku sa chce mesto uchádzať prostredníctvom eurofondov. Splnenie investičného cieľa by mestu zároveň napomohlo znížiť stále vysokú nezamestnanosť, ktorá dosahuje asi 25 %. Ľudí bez práce v Poltári a okolí v uplynulých rokoch ešte pribudlo, predovšetkým po krachu troch sklárskych firiem v neďalekom Utekáči, Málinci a Zlatne.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 15:39