StoryEditor

Domácnostiam hrozí ďalšie zdraženie plynu

31.08.2005, 13:30
Autor:
TASRTASR
Po ostatnom zdražení zemného plynu pre domácnosti v priemere o 20,31 % od 1. októbra tohto roka je možné, že SPP pristúpi k ďalšiemu zvyšovaniu cien pre túto kategóriu odberateľov od 1. januára 2006.

Po ostatnom zdražení zemného plynu pre domácnosti v priemere o 20,31 % od 1. októbra tohto roka je možné, že Slovenský plynárenský priemysel, a. s., (SPP) pristúpi k ďalšiemu zvyšovaniu cien pre túto kategóriu odberateľov od 1. januára 2006. Na dnešnom tlačovom brífingu to oznámil riaditeľ divízie obchodu s plynom SPP Dušan Randuška.
Ak bude trend rastu svetových cien ropy pokračovať aj naďalej, podľa jeho slov domácnosti zrejme neminie ďalšie zdražovanie. "Myslím si, že netreba veci predbiehať, počkajme si, aký bude vývoj do konca roku. Ak berieme do úvahy dnešné parametre, tak táto úprava zrejme nie je posledná," povedal Randuška. S istotou však potvrdil, že od budúceho roka dôjde k zdraženiu zemného plynu pre maloodberateľov. Miera zvýšenia cien pre túto kategóriu bude podľa neho závisieť od vývoja kľúčových parametrov v priebehu 2. polroka tohto roka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 15:54