StoryEditor

Kniha reforiem informuje o cieľoch jednotlivých reforiem na Slovensku

13.09.2005, 10:50
Autor:
TASRTASR

Osem reforiem, ktoré sa podieľali na príleve zahraničných investícií, vytváraní nových pracovných miezd alebo zvyšovaní ratingového hodnotenia Slovenska, obsahuje Kniha reforiem, ktorú dnes verejnosti predstavil jej spoluautor, minister financií SR Ivan Mikloš.
Útla 66-stranová kniha má podľa slov ministra priblížiť reformy "širokej občianskej pospolitosti". Publikácia aj pomocou prehľadných grafov a tabuliek informuje o cieľoch jednotlivých reforiem, o tom, aké opatrenia boli na ich realizáciu prijaté a či sa zámery podarilo splniť alebo nie. Súčasne občan môže sledovať vplyv reforiem na rast nominálnych a reálnych miezd, vývoj reálnych dôchodkov alebo zamestnanosti. "Výskumy verejnej mienky naznačujú, že i keď mnohým ľuďom reformy priniesli ťažkosti, väčšina ich nechce vrátiť späť," uviedol pri hodnotení reforiem minister.
Bývalý minister privatizácie ČR Tomáš Ježek vyjadril pri predstavení knihy presvedčenie, že reformy budú viesť k prosperite a ich výsledky sa ukážu v čo najkratšom čase.
isz bam zll

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. jún 2024 21:09