StoryEditor

Chávez sa chystá do Ruska, Bieloruska a Iránu

25.06.2007, 08:37
Autor:
SITASITA
Venezuelský prezident Hugo Chávez tento týždeň cestuje do Iránu, Ruska a Bieloruska. Cestu, ktorá potrvá do 3. júla, začína v utorok 27. júna. V Bielorusku sa bude snažiť uzavrieť dohodu o nákupe integrovaného systému protivzdušnej obrany.

Minulý týždeň okrem toho povedal, že v Rusku by mohol kúpiť niekoľko ponoriek. Ruské médiá uviedli, že Chávez chce kúpiť deväť ponoriek, ktoré by mali slúžiť na ochranu exportu venezuelskej ropy. Vlani Venezuela podpísala s Ruskom zmluvu o nákupe bojových vrtuľníkov, vojenských lietadiel a samopalov. Ešte nie je známe, čo Chávez plánuje robiť v Iráne, ktorý je podľa Spojených štátov jednou z najproblematickejších krajín na svete.
Pre cestu do Iránu, Bieloruska a Ruska sa Chávez nezúčastní na najbližšom summite latinskoamerického združenia voľného obchodu Mercosur. Prezidenti krajín združených v Mercosur sa stretnú 28. až 30. júna v paraguajskom hlavnom meste Asunción, ale Chávez bude v tom čase v Moskve.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 10:22