StoryEditor

Pred príchodom tajfúnu evakuujú milión ľudí na Filipínach

23.11.2007, 07:48
Autor:
SITASITA

Filipínske úrady sa v piatok ponáhľali s evakuáciou takmer jedného milióna obyvateľov východného pobrežia, ku ktorému sa blížil tajfún Mitag. Na evakuáciu žien a detí z ohrozených oblastí používali nákladné autá, policajné dodávky a dokonca aj smetiarske vozidlá. Očakáva sa, že polostrov Bicol zasiahne tajfún v sobotu. Vlani túto oblasť postihol tajfún Durian, ktorý o život pripravil 1 200 ľudí. Filipínska prezidentka Gloria Arroyová vyhlásila, že nechce, aby sa zopakovala vlaňajšia katastrofa a prikázala preventívnu evakuáciu. Denník Philippine Daily Inquirer informoval, že evakuácia sa týka až jedného milióna ľudí.
Tajfún Mitag sprevádza vietor s rýchlosťou 160 kilometrov za hodinu. Predpokladá sa, že k polostrovu Bicol dorazí v sobotu. Meteorológ Nathaniel Cruz však uviedol, že tajfún by mohol zmeniť smer a v nedeľu ráno zasiahnuť stred a sever ostrova Luzon.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 09:29