StoryEditor

Biely dom označil správu o globálnom otepľovaní za hodnotnú

02.02.2007, 19:35
Autor:
SITASITA

Americký prezident George W. Bush privítal v piatok varovnú správu vedcov OSN o globálnom otepľovaní zapríčinenom ľudskou činnosťou. Uviedol to hovorca Bieleho domu Tony Fratto, podľa ktorého "správa prispeje k súboru poznatkov, ktoré musíme študovať a pochopiť najlepšiu cestu, ako čeliť klimatickým zmenám". "Myslíme si, že je to veľmi hodnotná správa. Závery sú zásadné," povedal hovorca, podľa ktorého sa "USA významne podieľali na tvorbe tejto správy".
V prejave o stave únie tento mesiac Bush stanovil ciele na zníženie spotreby benzínu v cestnej premávke v USA, ktorá samotná zodpovedá za takmer štvrtinu globálneho znečistenia uhlíkovými plynmi. USA podľa jeho slov musia znížiť spotrebu benzínu o 20 percent v období nasledujúcich desiatich rokov pomocou podpory využívania obnoviteľných a alternatívnych palív a celkovou úpravou hospodárnych palivových štandardov pre automobily.
Bush však odporuje medzinárodným výzvam na obmedzenie emisií uhlíkových plynov a v roku 2001 odmietol Kjótsky protokol na zníženie emisií skleníkových plynov s tým, že limity sú nespravodlivé a príliš nákladné pre americkú ekonomiku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 12:22