StoryEditor

Janukovyč sľubuje voličom vysoký ekonomický rast

14.02.2006, 18:33

Bývalý ukrajinský premiér, ktorého v prezidentských voľbách porazil Viktor Juščenko, v utorok kritizoval vodcu oranžovej revolúcie, že zavinil ekonomický pokles na Ukrajine. Viktor Janukovyč zároveň sľúbil obnovenie silnejšieho hospodárskeho rastu v priebehu šiestich mesiacov, ak jeho strana na budúci mesiac zvíťazí v parlamentných voľbách. "Juščenko sa ukázal ako neschopný uskutočňovať rozumnú a inteligentnú politiku," vyhlásil Janukovyč. "Zaberie nám pravdepodobne šesť mesiacov, kým odstránime dôsledky škôd."
Odkedy sa Juščenko dostal k moci, tempo rastu ukrajinskej ekonomiky sa spomalilo. V roku 2004, keď bol Janukovyč premiérom, zaznamenala ukrajinská ekonomika 12-percentný rast. Viacerí však pochybujú o presnosti údajov. Juščenkovi sa podaril určitý pokrok v boji proti korupcii a pri tvorbe pracovných miest, ale mnohí Ukrajinci pociťujú sklamanie. Podľa viacerých prieskumov verejnej mienky Juščenkova strana Naša Ukrajina by mohla vo voľbách skončiť ďaleko za Janukovyčovou Stranou regiónov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 03:51