StoryEditor

Gates sľúbil Mušarráfovi podporu pri ofenzíve proti Talibanu

12.02.2007, 13:30
Autor:
SITASITA
Americký minister obrany Robert Gates poďakoval pakistanskému prezidentovi Parvízovi Mušarráfovi za pomoc jeho krajiny v boji proti terorizmu a sľúbil podporu USA snahám Islamabadu zastaviť prienik povstalcov cez afganské hranice.

Americký minister obrany Robert Gates v pondelok poďakoval pakistanskému prezidentovi Parvízovi Mušarráfovi za pomoc jeho krajiny v boji proti terorizmu a sľúbil podporu Spojených štátov snahám Islamabadu zastaviť prienik povstalcov cez afganské hranice. "Pakistan je jednoznačne silným spojencom USA. Je v našom spoločnom záujme zlepšiť našu spoluprácu a efektivitu, aby sme na jar uspeli," povedal Gates na pakistanskej základni Čaklala v meste Rawalpindi, kde sa stretol s Mušarráfom. Gates sa vyjadroval k plánovanej jarnej vojenskej ofenzíve proti Talibancom, ktorej cieľom je zastaviť ich prienik cez hornatú hranicu s Afganistanom. Šéf amerického rezortu obrany súhlasil s Mušarráfom, že zodpovednosť za bezpečnosť hraníc leží nielen na pakistanských, ale aj na amerických a afganských silách.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 09:35