StoryEditor

Iracká vláda pozvala susedné štáty na konferenciu o bezpečnosti

01.02.2007, 15:13
Autor:
SITASITA

Irak rozposlal pozvánky svojim susedom vrátane Iránu a Sýrie na konferenciu, ktorá sa bude konať na budúci mesiac v Bagdade a ktorej nosnou témou bude bezpečnostná situácia v krajine. Informoval o tom vo štvrtok nemenovaný predstaviteľ irackého ministerstva zahraničných vecí. Pôjde v poradí o desiate podobné stretnutie, avšak prvé v Bagdade. Posledná konferencia sa konala v júli minulého roka v Iráne. Pozvánky dostali Jordánsko, Kuvajt, Irán, Saudská Arábia, Turecko a Sýria. Pozvaní sú aj predstavitelia Egypta, Bahrajnu, Ligy arabských štátov, Organizácie islamskej konferencie a Organizácie Spojených národov.
Spojené štáty a iracká vláda obvinili Sýriu z toho, že umožňuje zahraničným bojovníkom bojujúcim proti koaličným a irackým silám vstupovať do Iraku cez svoje územie. Z podpory šiitských milícii obviňujú i Irán.
Minulý mesiac iracká vláda požiadala susedné štáty, aby neorganizovali podobné stretnutia, ktoré vníma ako zasahovanie do vnútorných záležitostí Iraku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 17:51