StoryEditor

L'Oreal žaluje eBay kvôli predaju napodobenín

10.09.2007, 17:37
Autor:
TASRTASR
L'Oreal žaluje eBay kvôli predaju napodobenín. Najväčšia svetová kozmetická spoločnosť tvrdí, že on-line aukčný dom eBay nerobí dosť proti tomu, aby zamedzil predaju napodobenín. Dnes o tom informoval L'Oreal.

Podobný krok ako L'Oreal už podnikol predajca luxusného tovaru LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton a jeho materská spoločnosť Dior a americká klenotnícka firma Tiffany's. eBay argumentuje tým, že zabránil všetkým prípadom predaja napodobenín, o ktorých vedel. "L'Oreal musí čeliť rastu objemu nelegálneho predaja napodobenín voňaviek a kozmetických produktov na niektorých on-line aukciách," uvádza sa v stanovisku francúzskeho kozmetického koncernu. "Preto sa spoločnosť L'Oreal rozhodla podniknúť právne kroky, ktoré ochránia spotrebiteľa, zachovajú kvalitu jej výberovej luxusnej distribučnej siete a ochránia reputáciu jej značiek."

Podľa francúzskeho denníka Liberation spoločnosť odhaduje škody spôsobené predajom napodobenín prostredníctvom eBay na niekoľko miliónov EUR. Koncern podal žalobu na eBay vo Francúzsku, Nemecku, Británii, Španielsku a Belgicku. eBay nie je podľa L'Oreal obeťou, pretože dostáva podiel z každej transakcie a reklamy, či ide o pravý výrobok alebo napodobeninu.

Informovala o tom agentúra Reuters.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 11:43